Sinterklaasviering

Alle kinderen van OBS De Boog, van de allerkleinsten van de peutergroepen tot de allergrootsten van de groepen acht stonden vandaag op het schoolplein om Sinterklaas te verwelkomen. De verbazing was groot toen de Sint op de fiets aan kwam rijden. Amerigo was er niet bij, hij stond op stal, veilig en wel, en lekker warm, want het was best koud buiten! Sinterklaas had drie Pieten meegenomen om alle pakjes te dragen: Blauwe Piet, Rode Piet en Roetveeg Piet. Ze waren in een opperbeste stemming en zongen en dansten toen ze werden toegezongen door onze kinderen.
Nadat onze directeur Sint en zijn Pieten officieel had toegesproken, gingen alle groepen met hun leerkracht naar de klas om daar het Sinterklaasfeest te vieren. Bij de peutergroepen en de groepen 1 t/m 4 droegen de Pieten zakken vol met mooie cadeaus naar binnen; bij de groepen 5 t/m 8 hadden de kinderen de Sint wat geholpen en surprises voor elkaar gemaakt.
Om 12.00 uur gingen Sint en zijn Pieten weer verder het land in, de kinderen gingen naar huis en de meesters en juffen gingen nog even door met feesten; zij speelden het grote Sinterklaasspel.
Al met al een heel geslaagde dag!

Update: Dec 5, 2016 door Anke van Dorsten