Peuterspeelzaal nieuws en foto's

Op Rotterdamse peuterschool de Boog schiemond leren kinderen zich spelenderwijs te ontwikkelen op allerlei gebieden zoals taal, rekenen, sociaal emotioneel en motoriek.

In de verschillende hoeken zoals de huishoek, leeshoek, bouwhoek maar ook de puzzeltafel, zandtafel en knutseltafel leren zij om samen te spelen en te delen, rekenbegrippen zoals hoog-laag, groot-klein, dik-dun, meer-minder, veel-weinig en natuurlijk tellen. Hun woordenschat wordt vergroot doordat ze in de verschillende hoeken in aanraking komen met allerlei voorwerpen van het thema wat op dat moment aangeboden wordt. De methode die wij gebruiken is uk en puk. Puk is een pop die een grote rol speelt bij het aanbieden van de thema’s. Het is een vriendje van de kinderen en samen leren zij allerlei dingen zoals

Elke week hebben wij ouder-kindactiviteiten, waarbij de ouders samen met hun kind iets gaat doen in de klas. Dit kan een knutselwerkje zijn, een spelletje of een boek lezen.

U krijgt aan het begin van een nieuw thema een huiswerkboekje mee waar leuke activiteiten in staan die u thuis samen met uw kind kunt doen.

De ontwikkeling van de kinderen houden wij door middel van de observatiemethode bosos goed in de gaten. Ook hebben wij een aantal keer per jaar gesprekken met de ouders over de ontwikkeling van hun kind. Zo weet u precies wat uw kind al goed kan en wat uw kind nog moeilijk vindt en wat u thuis kunt doen. Zo werken wij samen aan de ontwikkeling van uw kind.

Wij zijn een lekkerfit peuterschool. Dit houdt in dat wij elke dag veel aan bewegen doen. Wij gaan elke dag naar buiten of naar het speellokaal, wij doen bewegingsspelletje in de klas en dansen. Ook eten wij elke dag fruit of groente en drinken daar water bij. Bij een verjaardag wordt er gezond getrakteerd.

De peuterschool hoort bij basisschool de Boog. Elke maand doen wij gezamenlijke activiteiten met de kleuters. Dit kunnen knutselactiviteiten zijn maar ook voorlezen of bij elkaar in de klas spelen. Soms vragen wij ook de hulp van ouders. Dan kunt u gelijk een kijkje nemen in groep 1/2  van basisschool de Boog.

Heeft u een kind tussen de 2 en de 4 jaar of kent u iemand met kinderen in die leeftijd, kom dan gerust bij ons langs voor meer informatie en om uw kind in te schrijven op Rotterdamse peuterschool de Boog Schiemond.

No matching content found.

Update: Sep 28, 2017