Groep 5 nieuws en foto's

Groep 5 is een echte jongensklas: 13 jongens en maar 7 meisjes. Op de dagen dat we geen gym hebben gaan me met de kleine pauze toch even naar buiten om te kunnen bewegen want daar hebben we behoefte aan!

In groep 5 gaan we met Rekenen tot de duizend. Ook leren we delen, en daar heb je kennis van de tafels voor nodig. We zijn dus druk aan het oefenen om alle tafels uit ons hoofd te leren.

Klokkijken is ook iets wat we in groep 5 onder de knie moeten krijgen, zowel met een gewone klok als met een digitale. Gelukkig leren veel kinderen dit ook van hun ouders want het is best moeilijk.

Wat echt helemaal nieuw is zijn de vakken Geschiedenis, Aardrijkskunde en Natuur en Techniek. We hebben er een leesboek en werkboekje van, en na elk thema volgt een toets. Daar moet thuis voor geleerd worden, dat valt ook nog niet voor iedereen mee. Gelukkig krijgen we een samenvatting mee. Soms laat de juf met filmpjes nog meer over het onderwerp zien.

Dan zijn er de vakken Taal, Spelling en Schrijven. Soms worden dingen uit groep 4 herhaald, maar het is natuurlijk net weer wat moeilijker. Met de nieuwe schrijfmethode leren we ook op tempo schrijven en proberen we onszelf te verbeteren: nog meer letters in 5 minuten terwijl het toch nog netjesmoet blijven!

No matching content found.

Update: Nov 7, 2017