Groep 3 nieuws en foto's

Groep 3 nieuws en foto's

In groep 3 zijn we dit jaar direct aan de slag gegaan met het leren van de letters en woorden. De eerste kern en de bijbehorende toetsen zijn al achter de rug. De komende periode komen er elke 2 of 3 dagen een nieuwe letter en een nieuw woord bij. Het is de bedoeling dat we na de kerstvakantie alle letters kunnen lezen. We gaan razendsnel.

Om het leren lezen op een leuke manier te oefenen doen we verschillende spelletjes in de klas gericht op lezen, werken met de computer en kunnen ouders op dinsdag en donderdag tussen 8.30 en 9.00 spelletjes lenen in een heuse leestas om ook thuis spelenderwijs lezen te leren.

Om de overgang van groep 2 naar 3 minder groot te maken gaan we dit jaar thematisch werken in de groep. Dit houdt in dat er naast het leren aan een eigen tafeltje, ook ruimte is voor spelend leren. We hebben dit jaar een prachtig lokaal tot onze beschikking waar we mooie hoeken in hebben gemaakt. De komende periode gaan we werken over het zwembad.

De thema's die nog aan bod komen zijn: het ziekenhuis, de dierenwinkel, de brandweer en de boekwinkel. Bent u benieuwd hoe dit verloopt, komt u dan gezellig meekijken/ meespelen tijdens de spelinloop op dinsdag en donderdag tussen 8.30 en 9.00.

Ook oefenen wij met het schrijven van de schrijfletters en cijfers. Ook met rekenen in een echt werkboek zijn we van start gegaan. Voor nu gaat het vooral om tellen, getallen plaatsen op een getallenlijn en wat is meer, minder of evenveel.

No matching content found.

Update: Sep 17, 2017